FAQ

Prinášame Vám prehľad najčastejšie kladených otázok ohľadom financovania. 

Minimálna výška akontácie je v určitých prípadoch aj 0%. Všetko sa však odvíja od konkrétnych okolností a vždy posudzujeme každého nášho klienta jednotlivo.

  • Osobné automobily kat. M1 a úžitkové motorové vozidlá kat. N1
  • Maximálny vek vozidla v čase zaslania žiadosti o úver nesmie presahovať 12 rokov, motocykle 9 rokov (počítaný vek je od roku výroby vozidla resp. uvedenia vozidla do prevádzky)
  • Maximálny počet najazdených km je 400 000 pre kategóriu M1 a 500 000 pre kategóriu N1

Maximálny vek vozidla v čase zaslania žiadosti o úver nesmie presahovať 12 rokov (počítaný vek je od roku výroby vozidla resp. uvedenia vozidla do prevádzky). 

Aktuálne spolupracujeme s bankovými aj nebankovými inštitúciami.  Medzi ne patrí Tatra-Leasing, Home Credit,  COFIDIS a UniCredit Leasing. 

Hlavný rozdiel medzi leasingom a autoúverom je vo vlastníctve vozidla. Zatiaľ čo pri autoúvere ste od začiatku vlastníkom Vy, pri leasingu je vlastníkom leasingová spoločnosť až do úplného splatenia požičanej sumy. 

Výhodou autoúveru je jeho jednoduchšie a rýchlejšie schválenie. Pokiaľ sa jedná o staršie vozidlo, existuje možnosť stanovenia dlhšej doby splácania (v niektorých prípadoch až 96 mesiacov pri vozidlách od r. výroby 2013). Toto je v prípade leasingu nemožné. 

Taktiež treba spomenúť, že v prípade autoúveru je možné predčasné vyplatenie dlžnej čiastky, a to kedykoľvek, a vo väčšine prípadov bez zbytočných ďalších poplatkov. 

Leasing je bankovým produktom, takže proces jeho schválenia trvá o niečo dlhšie v porovnaní s autoúverom. Taktiež má rozdielnu dobu splácania. Aj pri nových vozidlách je maximálna doba splácania v trvaní 72 mesiacov. 

V neposlednom rade treba spomenúť, že pokiaľ by ste chceli predčasne vyplatiť finančný leasing, úroky sa môžu pohybovať vo výške od 3% – 5% (ako poplatok z nesplatenej istiny), alebo dokonca 50% – 100% hodnoty ušlého úroku. Čo už stojí za zváženie. 

 

Žiaľ, túto službu neposkytujeme. 

Vozidlo by nemalo byť staršie ako max. rok výroby 2012. 

Je potrebné disponovať veľkým Technickým preukazom od vozidla. 

Maximálny počet najazdených km je 400 000 pre kategóriu M1 a 500 000 pre kategóriu N1.

Nové aj jazdené osobné motorové vozidlá, SUV, terénne a úžitkové vozidlá do 3,5 tony, prívesné vozíky, štvorkolky, motocykle, skútre, ťažká dopravná technika nad 3,5 tony, pracovné stroje, kamióny, návesy. 

Samozrejme, pokiaľ hľadáte to pravé vozidlo pre Vás, radi Vám pomôžeme s jeho výberom. Či už sa jedná o kúpu, predaj, dovoz alebo dokonca samotnú prepravu vybraného vozidla, to všetko pre Vás dokážeme zabezpečiť.